Holland Bigband

Holland Bigband is een 18-mans orkest van topklasse waar de energie vanaf spat. Onder leiding van trompettist / arrangeur Loet van de Lee heeft de band sinds de oprichting in 2003 een markante reputatie opgebouwd bij zowel jazzliefhebbers als artiesten. Met een traditionele bigbandbezetting bestrijkt Holland Bigband alle spectra van jazz, latin en aanverwante stijlen. Veelzijdig en divers voor sfeervolle achtergrondmuziek, intieme cluboptredens, stijlvol verzorgde gala’s, spraakmakende bedrijfsfeesten, met keur aan vocalisten en solisten en speciale danssets voor stijldansers en popliefhebbers die een knalfeest willen.

Holland Bigband heeft een enorme drive om muzikale topprestaties neer te zetten en schittert in klankkleur en geraffineerde eigen composities die de grens van het traditionele bigbandgenpre opzoeken, maar altijd smaakvol en pakkend blijven. Melodieus, lyrisch, energiek, groovend, swingend, stomend, eigentijds en altijd in voor iets nieuws.

Dankzij gedegen zakelijke leiding, eigen projecten en verrassende samenwerkingsverbanden zorgt Holland Bigband voor het eigen bestaan en biedt talentvolle musici een podium. Alle bandleden zijn professionals met actieve eigen carrières. Zij dragen met hun samenspel, hoogstaande solo’s en arrangementen bij aan de unieke sound van de Holland Bigband. Het resultaat is een regelrechte bigbandsensatie die publiek beweegt en solisten laat stralen.

In 2013 vierde de band haar 10 jarig jubileum met een nieuwe cd en een aantal presentatieconcerten in o.a. het Bimhuis te Amsterdam en De Doelen te Rotterdam.

 

Actuele foto's

Agenda

zaterdag 20 juni 2015
TrumpetParty!!
Music Allin, Keyerswey 63, Noordwijk | 14:00  uur
Toegang €20- kaartverkoop via deze website 

zaterdag 21 maart 2015
Holland Bigband 'Swinging the blues'
Stadsgehoorzaal, Leiden | 21.45 - 23.00 uur
Toegang €15,- kaartverkoop via deze website 
Dit concert is onderdeel van het RGB festival

vrijdag 23 januari 2015
Holland Bigband 'Push Forward'
De Doelen Rotterdam | aanvang 20.30 uur
Toegang €22,- informatie via deze website.


Bestel je CD

cd hbb bestel

PUSH FORWARD 
UITVERKOCHT!

BESTEL DE EERDERE CD"S

 

HBB op Youtube